Torna en Son Goku: El SX3 estrenarà 'Bola de Drac Super' en català


La plataforma infantil i 3Cat també recuperaran  'Bola de Drac' i 'Bola de Drac Z'

"Son Goku torna a casa: Bola de Drac es podrà veure a les plataformes del SX3 i 3Cat." D'aquesta manera ha titulat Televisió de Catalunya el retorn en català d'una de les sèries més emblemàtiques que s'han emès mai en català a Catalunya i que va suposar l'esclat sociolingüístic més potent dels anys noranta als Països Catalans. I amb novetats incloses. Per primera vegada en la nostra llengua es podrà veure Bola de Drac Super, sèrie que es va estrenar l'any 2015 al Japó i, fins ara, sempre havia restat sota les reivindicacions més fervoroses dels fans de l'anime en català. I això no és tot, per als més nostàlgics de la franquícia original, Bola de Drac i Bola de Drac Z també es podran veure en català a la plataforma 3Cat i del SX3. En total, més de 500 episodis. Tant bon punt ha trascendit la bona notícia, els principals perfils sobre l'anime i el doblatge en català han omplert de missatges de felicitat les xarxes socials.

Si voleu recuperar els reportatges de Bola de Drac, Bola de Drac Z i Bola de Drac Gt, recordeu que els teniu disponibles a la pàgina web. També podeu fer clic a cadascún d'ells a l'apartat de "Sèries".

"Encara no hem començat a doblar els nous capítols"

Amb motiu de la bonanova, la majoria de mitjans de comunicació catalans s'han fet ressò de la notícia. Un d'ells, Catalunya Ràdio, ha entrevistat Marc Zanni, l'actor de doblatge que ha posat la veu al seu personatge principal, en Son Goku, des des Bola de Drac Z. Zanni ha celebrat la bona notícia, però ha puntualitzat que "encara no han començat a doblar els nous capítols" de la sèrie: "Bola de Drac Super és la gran estrena esperada per tots els fans de la sèrie. Fa molts anys que es demanava el doblatge en català de la saga Super", ha afegit en antena.

A continuació us adjunto algunes de les notícies que han publicat els mitjans de comunicació. El Telenotícies Migdia de TV3 també s'ha sumat a la gesta aconseguida i n'ha fet un petit esment.

Possible cessió del doblatge 

Segons el preacord entre Televisió de Catalunya i Toei Animation, l'estudi responsable de la sèrie, també contempla un escenari destacat. El text preveu que TV3 pugui cedir el doblatge de Bola de drac a les plataformes i s'entén que això es portaria a terme una vegada TV3 hagi exhaurit la llicència. Una vegada finalitzats els drets d'emissió és molt probable que puguem veure sempre que vulguem Bola de Drac en català a les plataformes audiovisuals. 


Bola de Drac Super

Fins avui, Bola de Drac Super havia estat una reinvidicació constant per als fans de l'anime en català. La sèrie es va estrenar al Japó l'any 2015 i va estar en emissió fins el 2018 i, temps després, es va poder veure en castellà a l'Estat Espanyol. Realment, però realment, coneixem l'argument? La història de l'anime s'inicia sis mesos després de la derrota del monstre Bu, quan la Terra s'ha convertit en un lloc pacífic, i retrocontinuant amb els esdeveniments de les pel·lícules Bola de Drac Z: La batalla dels déus i Bola de Drac Z: La resurrecció d'en Freezer, a més d'explicar la història posterior a aquests esdeveniments.

La sèrie compta amb 131 episodis i cinc temporades o sagues: